zGodbe Velenja

ZgodbeVelenjaNaslovnica

Predstavitev monografije zGODBE VELENJA – rock’n’roll, pop, elektronika, jazz, hip hop: 1959 – 2014 se je zgodila 21. oktobra 2014 v ljubljanski knjigarni Modrijan. Pogovor z urednico Andrejo Ažber, (so)avtorico leksikonskega dela monografije Tino Felicijan in Rajkom Djordjevičem iz skupine Ave je moderiral Ičo Vidmar, ki je v pogovor vključil tudi poslušalstvo oziroma prisotne akterje velenjske scene in soavtorje knjige.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Prenesi podcast (desni klik, Save As, levi klik-poslušaj v novem zavihku)

 

zGodbe Velenja nam odkriva, kako se je na Šaleškem v šestdesetih letih rojeval rock’n’roll, kdo so njegovi pomembni lokalni protagonisti, kje in kako je občinstvo poslušalo rock, kako so si njegovi pristaši izbojevali javne prostore in kako so prestopali meje vladajočih ideoloških in kulturnih vzorcev, kako je nastala rock scena (vključno z urbanimi miti) in kako je rock postajal način življenja. V zborniku je večplastno obdelan fenomen izjemno vitalne in ustvarjalne lokalne urbane godbe z njenimi najbolj izstopajočimi zvrstmi od rocka do elektronike, jazza, in hip-hopa, delno tudi popa.

Share