Letnik: 1996_97 | Številka: 3 | Avtor/ica: BIGor

LOLLIPOP

Dog Piss On Dog

(Amphetamine reptile records, 1996)

Kdor si želi divje vožnje, naj vžge to ameriško štiriglavo mašino, s katero si lahko v 25 minutah spremenite svet, seveda če bi se radi presenetili. Lollipop nam ponujajo enega najortodoksnejših izzivov današnjega rock and rolla, ki se je pogosto zapletel v poplavi garažnega punka in s preveč linearnimi in vsakdanjimi rifanji izgubil večji del provokativne energičnosti. Tu se ostri kitari pleteta v neverjetni hitrosti; strumni bas z ženskim občutkom za ritem, čez katerega ni mačista; topotanje bobnov brez izgube trdnih tal pod nogami in histerični, že skoraj nori glas, ki pribija k tlom.

Štiričlanska zasedba, ki se je iz Buffala, New York, preselila v okolico San Francisca, je zagotovo eno večjih presenečenj rockovske produkcije minulega leta, saj nam ponuja rock balzam, ki bi ga lahko zavohali kadar koli od konca 70-ih naprej vse do danes, pa ga nismo! Bend se je s svojim prvencem spopadel s časom in zmagal izven njega, saj ga ne moremo prilepiti nobenemu trendovskemu kosu. V tem norem drvenju skozi čas izgubimo strah pred vožnjo in tudi občutek za hitrost, saj iz njihove glasbe brstijo in punk in highway rock in hard core in jazz rock in še... Ob vsem tem ponudijo še 7 And 7 Is skupine Love, eno najizvirnejših obdelav zadnjih let, in to le še enkrat obrodi začetno zaupanje v to mašino energije.

Ne le, da nam skupina v 25 minutah ponudi 9 skladb, ampak nam v tem času ponudi nekaj močnega in glasnega, nekaj, kar izvira iz dodelane celote, ki nima le repa in glave, ampak tudi dušo, s katero popolnoma prepriča.

BIGor