Letnik: 1996_97 | Številka: 8/9 | Avtor/ica: RobSet

REVOLVER

Revolver Sistem

(Samozaložba, 1997)

Primorska je nekdaj veljala za leglo slovenskih metalurgov, zadnje čase pa se epidemija dolgih pričesk tam nekako ne pojavlja več. Obdržalo se je nekaj pocukranih hard rock "važičev", a portoroški revolveraši so iz povsem drugačnega testa. Kvartet Revolver (ki deluje že več kot štiri leta in se je odlično izkazal na letošnjem Metal festivalu v Kranju) na prvem samozaloženem CD-ju ubira smer tršega metal zvoka, kakršnega poznamo s plošč Pantere in njenih mašinoglavih naslednic.

Znotraj preprostega, a izredno ličnega ovitka, je najti (logično) plošček Revolver sistem, ki obsega kar 15 komadov. Vse od prvega (z naslovom Brez besed) naprej Revolver "streljajo" s sunkovitim power metalom, oplemenitenim s histeričnim vreščanjem ter s spodobnimi solokitarskimi prestrelki. Dinamičen glasbeni naboj so fantje skrbno napolnili s thrashem, le kovinsko konico so nekoliko prevlekli s plastjo hard cora. Naslajanje ob (že omenjeni) skupini Pantera je več kot očitno, toda Revolver (niso in) nočejo biti le bleda kopija, temveč si uspešno ustvarjajo lasten ego. Obširen katalog žgočih kitarskih riffov postane v skoraj enournem energičnem metaliziranju kar mučno utrujajoč, sicer pa je takšno tudi vsakdanje življenje, kot je razvidno iz priloženih besedil. Ta so napisana v našem maternem jeziku (pohvalno!), v njih pa mladci obstrelijo človeško "zaplankanost", pretirano vdanost konvencionalnim shemam in vseslovensko travmo - depresijo. Produkcija je več kot solidna (glede na druge domače zvarke), to je presenetljivo, saj so samoizstreljeni izdelek tudi sami producirali.

Kakor koli že: Enis, Kevin, Matej in Igor (Revolver) so s tem albumom dokazali, da so dobri glasbeniki (povprečna starost je 21 let) in da pri nas sem ter tja le dobimo metal ploščo, vredno ušesnega kastriranja. In ne bo vam žal, če si boste z Revolverjem pognali metek naravnost v vašo bučo!

RobSet