Letnik: 2000 | Številka: 6/7 | Avtor/ica: Jure Potokar

B. B. KING

Makin' Love Is Good For You

MCA/Multimedia 2000

Težko je reči, koliko plošč je starosta bluesovske kitare B. B. King že nanizal, gotovo pa je med njimi veliko takih, ki jih človek hitro pozabi. Naj je njegovo igranje (in petje, kolikor mu je pač pri petinsedemdesetih letih ostalo glasu) še tako značilno, se je vendarle dovolj prilagajalo spremembam na trgu, da je ohranjal visoke naklade plošč. Čeprav je ugled najbrž uspešneje ohranjal z nenehnim nastopanjem z orkestrom.

Za Kingova zadnja albuma pa je vendarle mogoče reči, da malce presenečata. Let the Good Time Roll iz lanskega leta je prinesel posrečene priredbe skladb Louisa Jordana, najnovejša pa ima za rdečo nit ljubezen, ki jo v petnajstih skladbah obdeluje z različnih zornih kotov. Nekaj skladb je iz klasičnega repertoarja bluesa, nekaj pa jih bomo tja zdaj zdaj prišteli, čeprav je avtor sam B. B. Rezultat je simpatična plošča z legendarno Lucille v glavni vlogi in s presenetljivo svežim glasom njenega gospodarja, ki ga seveda ves čas spremlja osemčlanska zasedba, pa še pet dodatnih glasbenikov.

Plošča seveda ne prinaša prav nič novega, zato pa je vse znano zaigrano in zapeto s precej več žara in domiselnosti, kot bi od starih rutinerjev morebiti pričakovali. Takega B. B.-ja bi z veseljem še enkrat poslušal v živo.

Jure Potokar