Letnik: 2001 | Številka: 6/7 | Avtor/ica: Marko Jenšterle

JOSE LUIS

Porque Me Abandonaste

RM Records, 2001

Besede na ovitku plošče bachatera Joseja Luisa iz Dominikanske republike ne puščajo prav nobenega dvoma: »Antony Santos predstavlja svojega sina Joseja Luisa.« In šele nato je napisan naslov Porque Me Abandonaste. Danes triintridesetletni Antony Santos torej ni že nadvse zgodaj začel spoznavati le glasbe, ampak tudi mnoge druge čare življenja. Njegov sin Jose Luis je namreč star osemnajst let.

Oče ga očitno zdaj vpeljuje v posle. Ne le, da mu je za naslovnico posodil podobo in ime, Joseju Luisu je ploščo pomagala posneti tudi Santosova spremljevalna skupina, v kateri so prvorazredni dominikanski glasbeniki. Jose Luis Valdez je avtor vseh skladb, aranžmaje pa mu je napisal oče.

Sinovi slavnih očetov po vsem svetu so od nekdaj morali vložiti ogromno energije, če so se hoteli prebiti iz njihove sence. Še posebej tedaj, kadar so se ukvarjali z istimi posli. Pa vendar je mnogim uspelo dokazati, da vse skupaj ni le v dediščini imena, ampak tudi v podedovanosti talenta. Pri Joseju Luisu lahko po poslušanju prvenca vendarle sklenemo, da gre za nadarjenega glasbenika. Kar nekaj skladb z njegove plošče redno vrtijo po dominikanskih radijskih postajah, plošča pa gre poleg tega zelo dobro v prodajo. Seveda je ob tem dobro počakati na informacije o tem, kako Jose Luis zveni tudi v živo, po tem pa bo najbolj zanimivo videti, kaj bo naredil z naslednjo ploščo. Izhodišče je za zdaj dobro. Zdaj je predvsem čas, da se osvobodi očetove zaščite, pod katero se je zatekel na začetku kariere.

Marko Jenšterle