Letnik: 2002 | Številka: 8/9 | Avtor/ica: Dušan Rebolj

ZV THE DISTILLERS

Sing Sing Death House

Hellcat/Nika, 2002

Brody Armstrong je razjarjena, a čuteča babnica, ki si za vsak komad posebej rada iztrga srce iz prsi in z njim požuga večnosti. Še s tremi kerlci, ki njeno huronsko kričanje spremljajo z napol kompetentnim muziciranjem, tvori zasedbo The Distillers.

Njihov najnovejši izdelek Sing Sing Death House je nabirek dvanajstih pesmi, ki so vključno do osme, Young Girl, čisti kerozin, potem pa jim kvaliteta naglo pade in se spremenijo v tipanje po megli za iskricami navdiha in poleta, naj bodo še tako medle ali ubožne.

Zadeva je naelektrena in vročekrvna, besedila so kronologija žaltavih, smrtonosnih razsežnosti ameriške kulture, prepletena z intimnejšimi refleksijami o ljubezni, sovraštvu in sorodnih prigodah. Podobne reči kot tale biserček iz himne I Am A Revenant: »Do you remember the rage / I remember the hate / I remember that it rained for years / And the blood had left a stain.«

Mar bi fantje in punca izdali obširnejšo EP ploščo in se ne silili z balastom, s katerim so obtežili zadnjo tretjino plošče!

Aja, Brody je boljša polovica Tima Armstronga, tistega, ki hrope in grčí pri trdoživcih Rancid.

Dušan Rebolj