Nova muzika, New York, neodvisni glasbeniki, pravica do mesta – iztočnice

Tole »podmizje« se ponuja kot pojasnjevalni uvod v branje. Objavljamo posnetek pogovora iz ciklusa Besedna postaja Knjigarne Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki je potekal v torek, 11. aprila, v Modri sobi Filozofske fakultete .

Iz vabila na pogovor:

»Pri založbi Studia humanitatis je pravkar izšla izvirna razprava iz sociologije kulture, delo priznanega slovenskega raziskovalca popularnih godb, dr. Iča Vidmarja. V njem analizira bistvene zgodovinske preobrazbe v družbenih pogojih ustvarjanja nove glasbe v New Yorku od 70. let prejšnjega stoletja dalje v povezavi s procesi ekonomske in politične preobrazbe ameriške kulturne prestolnice v neoliberalno globalno mesto. Kaj je nova godba New Yorka danes in kaj naznanjajo procesi njene preobrazbe o procesih gentrifikacije drugod, ne nazadnje v Sloveniji?«

O tem se je z avtorjem knjige (tudi članom uredništva Nove Muske) pogovarjal sociolog kulture s Filozofske fakultete, dr. Jože Vogrinc (tudi glavni urednik Nove Muske).

 

Ičo Vidmar: Nova muzika v New Yorku. Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta.
(Studia humanitatis, 2017)

Obseg knjige: 443 strani; cena: 22 €.
Fotografije NY prostorov in glasbenikov: Nada Žgank, Petra Cvelbar, Žiga Koritnik, Sanja Grcić, Ičo Vidmar.
Oblikovanje zemljevidov NY: Teja Ideja.
Urednik knjige: Jože Vogrinc.

Knjiga je že na prodaj v knjigarnah, pri založniku, naročite pa jo lahko tudi pri avtorju prek epošte (ico.vidmar@gmail.com).

Share