Kaj pa občinstvo?

Tradicionalna okrogla miza in podmizje (podcast) spletne revije Nova Muska in festivala Jazz Cerkno se je tokrat obrnila k občinstvu, poslušalstvu prireditev jazza in improviziranih godb. Potekala je v soboto, točno opoldne, 18. maja 2019.

Okroglo mizo (podmizje Nove Muske) je vodil Ičo Vidmar (Nova Muska, glasbeni novinar in kritik), iz občinstva so tvorno razpravljali Miha Zadnikar (Defonija, Ljubljana), Tadej Stolić (organizator, Kud Morgan, glasbeni novinar), Mario Batelić (Jazz Cerkno, glasbeni novinar), Robi Jamnik in Franc Kokal (Jazz Ravne), Zoran Pistotnik(jazz kritik in soselektor jazz festivala v Ljubljani od 1982 do 1984, pobudnik Druge godbe) in Nada Žgank (fotografinja).

Zanimalo nas je, kakšna je struktura občinstva na prireditvah in kako se spreminja tekom let. Kako se poslušalstvo dejavno ali manj dejavno odziva na godbo, kar je stalna skrb prirediteljev, ko gre za za obiskanost prireditev, ki pa se včasih zvede le na menjalno razmerje, se pravi nakup vstopnice.

Kaj od občinstvo pričakuje od prirediteljev, so organizatorji koncertov dovzetni za njihove predloge? Občinstvo na prepihu.

Foto občinstva in podmizja na Jazzu Cerkno: Nada Žgank

Prenesi podcast (desni klik, Save As, levi klik-poslušaj v novem zavihku)

Share