Nevidna scena

Tako kot je Nova Muska pred dobrima dvema letoma na Mentu spečala pakt z Draganom Vukovićem aka DJ Vukom in začela objavljati njegovo radijsko glasbeno oddajo Anatomija zvoka, smo se po letošnjem Mentu dogovorili s klubom Azimut iz Šibenika in društvom Kolektiv 4B za objave njihovega podcasta Nevidna scena.

Sodelovanje odpiramo z njihovo reportažo z letošnjega Menta, čez poletje bo sledil izbor dosedanjih izdaj Nevidne scene, po poletnih počitnicah pa bomo sproti objavljali aktualne oddaje.

Ljubljanskega showcase festivala Ment nismo obiskali prvič, smo pa bili prvič na njem spomladi. Zaradi pandemičnih zapletov se je letos Ment odpovedal običajnemu zimskemu terminu, česar smo se razveselili, kot verjetno še stotine drugih letošnjih obiskovalcev. Na Mentu smo bili prvič s kamero in iz tega je nastala posebna izdaja podcasta Invisible Scene.

Nevidna scena je program, ki ga pripravljata klub Azimut iz Šibenika in društvo Kolektiv 4B s podporo hrvaškega ministrstva za kulturo in medije od maja 2021.

Tokratna oddaja je bila posneta med 8. in 10. junijem 2022 v Ljubljani.

Snemalec: Krešimir Grubić

Montaža: Branka Grubić

Posebni svetovalec: Hrvoje Jelković

Voditelj in novinar: Marko Podrug

Share